Vem blir Viras och Hickas nya kompis?

Publicerad 2019-07-28 av Adam Evertsson

En reklambild med titeln Vem blir Viras och Hickas nya kompis?.

Vira Blåtira är för alla som fick dricka läsk på 1980-talet drycken som gjorde tungan blå - eller groggen för den delen om man var lite vuxnare och använde den till groggvirke. Båda läskesorterna ingick i ett större sortiment som hette Falkens Fantasiland med sidosorter som Halla Ballou, Kiviga Kruse och Halka Banalka. Att engagera barn att komma på nya namn till nya läsksorter var ett bra påhitt. Hicka Persika, till exempel, fick sitt namn på det sättet.

Hela historien om Vira Blåtira går att läsa i boken Serietidningsreklam som jag varit med och skrivit. Finns att köpa i välsorterade bokhandlar och på nätet.

Hittades i nummer 7 av Lilla Fridolf, från 1987 som då kostade 8:90.