Ut i backen med LEGO Technic

Reklam för tre nya byggsatser från LEGO Technic
Hittades i

1986 var året då "LEGO-gubbar" introducerades i LEGOs Technic-byggsatser, fast inte de vanliga minifigurerna utan en större variant med ledade knän och armar. Dessa figurer hängde med i 14 år, fram till 2000 då de försvann från byggsatserna. Det finns ingen officiell förklaring till varför de slutade tillverkas och skickas med i byggsatserna, men en teori är att de dels var komplicerade att tillverka, och därigenom dyra att tillverka, men även att om du har en figur så måste byggsatsen ha en skala som överensstämmer med figuren, vilket begränsar möjligheterna för byggsatsen - och fantasin i viss mån.

Hittades i nummer 47 av Kalle Anka & C:o, från 1986 som då kostade 7:30.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.