Lek nu! På studs!

Reklam för stora studsbollar som man kan sitta på och hoppa runt
Hittades i

Corgi är för mig mest känt som varumärke för leksaksbilar, men det visar sig via den här annonsen att de också tog fram en av de roligaste leksakerna som jag fick uppleva i min barndom - Happy Hopper (eller Space Hopper som den också kallats).

Nu finns de här sittstudsbollarna i alla former och färger, men den färgade verkligen 1970-talet. Ursprungligen kom den från Italien där den patenterades 1968 och lanserades sedan på den amerikanska och brittiska marknaden de påföljande åren.

Själva annonsen är ett kapitel för sig. Dels tycker jag inte att barnen ser jättelyckliga ut när de hoppar runt på gummibollarna, och sedan får jag nästan lite "klon-vibbar" av de tre barnen. De ser exakt likadana ut, med exakt samma ansiktsuttryck. Det finns flera framtidsdystopier där ett sådan ansiktsuttryck skulle kunna passa in. Men jag är väl kanske lite cynisk över ... 🤷

Hittades i nummer 18 av Kalle Anka & C:o, från 1979 som då kostade 3:95.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.