Få en affisch med Alfred E. Neumann

Reklam för jultidningsförsäljning där du premieras med stora affischer om du säljer
Hittades i

Jag skrev om jultidningsförsäljning ganska nyligen, och här kommer ytterligare en. Fast den här är väldigt annorlunda jämfört med alla andra annonser för jultidningsförsäljning som jag skrivit om det senaste decenniet. Från början lockades ungdomarna med att få en slant, en liten monetär belöning för deras hårda slit. Sedan började systemet med premier, att ju mer du sålde så fick du inte bara pengar utan även möjligheten att välja en premie, en extra julklapp, så att säga. I den här annonsen så får du något som mitt vuxna jag blir alldeles till mig i byxan över, och då är det inte idolplanschen på Tarzan eller Clabbe. Nej, det är den underbara Alfred E. Neuman. Hade jag haft en tidsmaskin så hade jag hoppat tillbaks till 1971 och sålt jultidningar - bara för att få planschen med Alfred. Så klockren!

Hittades i nummer 37 av Kalle Anka & C:o, från 1971 som då kostade 1:65.

Annonsen ovan har också publicerats i följande tidningar och nummer:

Nummer 36 av Kalle Anka & C:o, från 1971 som då kostade 1:65.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.